Indhold

App indhold

HC And - Del 1. Indhold: Bedøvelse med indlæggelse (narkose), Bedøvelse uden indlæggelse (narkose, Blodprøve, Drop, EEG, EKG og cylek-EKG, Gips, Hjerteundersøgelse med ultralyd, Hudbiopsi, Hudskrab, Lattergas, Ledpunktur, Lungefunktionsundersøgelse, pH-måling, Priktest, Renografiundersøgelse, Undersøgelse (generel), Vaccination
HC And - Del 2: Indlæggelse på hospitalet, Modtagelse, Stuen, Besøg, CVK - Central venekateter, Hygiejne, Kateter, Legerum, Spacer, Serviceassistent, Stuegang, Mad under indlæggelse
Del 1 og Del 2 sammensat

HC And - Del 1

 

I denne app kan I se, høre og finde svar på, hvordan en række almene forundersøgelser typisk foregår i forbindelse med udredning og behandling på hospitalet. Test jeres nye viden og farvelæg en tegning sidst i de enkelte historier.


Indhold i alfabetisk rækkefølge: Bedøvelse med indlæggelse (narkose), Bedøvelse uden indlæggelse (narkose), Blodprøve, Drop, EEG, EKG og cykel-EKG, Gips, Hjerteundersøgelse med ultralyd, Lattergas, Ledpunktur, Lungefunktionsundersøgelse, pH-måling, Priktest, Renografiundersøgelse, Undersøgelse (generel: måle, veje, reflekser mm)

App Store: HC And - Del 1, almene undersøgelser på hospitalet i børnehøjde
Google Play: HC And - Del 1, almene undersøgelser på hospitalet i børnehøjde

HC And - Del 2

 

I denne app kan I forberede jer på "Dagligdagen" under en indlæggelse. Det kan være ting børnene ser i løbet af et ophold og har spørgsmål til eller noget som de selv skal forberede sig på. Historierne knytter sig ikke til en bestemt diagnose.


Indhold: Modtagelse, Sengestuen, Besøg, Mad under indlæggelse, Legerum, Hygiejne med quiz, Stuegang, Kateter, CVK - Central venekateter, Spacer, Serviceassistent.

App Store: HC And - Del 2 dagligdagen når man er indlagt på hospitalet
Google Play: HC And - Del 2 dagligdagen når man er indlagt på hospitalet

HC And - På Hospitalet

 

I denne app har vi samlet "Del 1" og "Del 2". I "Del 1" kan I se, høre og finde svar på, hvordan en række almene forundersøgelser typisk foregår i forbindelse med udredning og behandling på hospitalet.


I "Del 2" kan I forberede jer på "dagligdagen" under indlæggelse. Det kan være ting børnene ser i løbet af et ophold og har spørgsmål til eller noget som de selv skal forberede sig på. Historierne knytter sig ikke til en bestemt diagnose.

App Store: HC And - På Hospitalet
Google Play: HC And - På Hospitalet
Røntgenundersøgelse af knogler, Kontrast, Ultralydscanning, MR-scanning, CT-scanning

HC And - Røntgenafdelingen

 

I denne app, kan I forbere jer på nogle af de undersøgelser, der foregår på Røntgenafdelingen. Test jeres viden og farvelæg en tegning sidst i de enkelte historier. Historierne knytter sig ikke til en bestemt diagnose.


Indhold: Røntgenundersøgelse af knogler, Kontrast, Ultralydscanning, MR-scanning, CT-scanning.

App Store: HC And - Røntgenafdelingen
Google Play: HC And - Røntgenafdelingen
HC And - scanninger. Ultralydscanning, Renografiundersøgelse, CT-scanning, MR-scanning, PET/CT-scanning, PET/MR-scanning

HC And - Scanninger

 

I denne app, kan I forberede jer på nogle af de scanninger, der foretages på røntgen- og nuklearmedicinsk afdeling. Test jeres viden og farvelæg en tegning sidst i de enkelte historier. Historierne knytter sig ikke til en bestemt diagnose.


Indhold: CT-scanning, MR-scanning, PET/CT-scanning, PET/MR-scanning, Renografiundersøgelse, Ultralydscanning.

App Store: HC And - Scanninger
Google Play: HC And - Scanninger
HC And - Gips og K-tråd. Indhold: træning med gips, fjernelse af gips, fjernelse af gips og K-tråd, træning efter gips, teste bevægelighed, hoftegips (introduktion)

HC And - Gips og K-tråd

 

I denne app kan I forberede jer på, hvordan det foregår på hospitalets ortopædkirurgiske afdeling, når man skal have fjernet gips og K-tråd. Du skal træne sine muskler, så de ikke bliver slappe, mens du har gips på. Det samme gælder, når gipsen kommer af.


Indhold: træning med gips, fjernelse af gips, fjernelse af gips og K-tråd, træning efter gips, teste bevægelighed, hoftegips (introduktion)

App Store: HC And - Gips og K-tråd
Google Play: HC And - Gips og K-tråd
Hvordan foregår en covid19 vaccination

HC And - Covid-19 vaccination

 

I denne app fortæller HC And om den dag kan skulle vaccineres mod Covid-19 virus. Test jeres viden og farvelæg en tegning sidst i historien.

App Store: HC And - Covid-19 vaccination
Google Play: HC And - Covid-19 vaccination
HC And - MR scanning
HC And - MR scanning, svensk tale
HC And - Blodprøve. Se hvordan det foregår, når man skal have lavet en blodprøve.

HC And - MR scanning

 

I denne app kan I se, hvordan det foregår, når Tukana skal have lavet billeder af sit hovede i en stor maskine som hedder en MR-scanner. Tukana skal ligge helt musestille imens ellers bliver billederne ikke gode. Test jeres nye viden og farvelæg en tegning sidst i historien.

App Store: HC And - MR scanning
Google Play: HC And - MR scanning

HC And - MR scanning

 

I denne app kan I se, hvordan det foregår, når Tukana skal have lavet billeder af sit hovede i en stor maskine som hedder en MR-scanner. Tukana skal ligge helt musestille imens ellers bliver billederne ikke gode. Test jeres nye viden og farvelæg en tegning sidst i historien.


Sprog: Svensk

App Store: HC And - MR scanning på svensk
Google Play: HC And - MR scanning på svensk

HC And - Blodprøve

 

I denne app kan I forberede jer på at få lavet en blodprøve. HC And valgt at sidde på skødet af sin mor, mens han får lavet sin blodprøve sammen med bioanalytikeren. Kroppen laver selv nyt blod, så man ikke mangler noget.


Sprog: Dansk, Engelsk, Tysk og Arabisk

App Store: HC And - Blodprøve på dansk, engelsk, tysk, arabisk
Google Play: HC And - Blodprøve på dansk, engelsk, tysk, arabisk
HC And - Hudafdelingen. Se hvordan man får lavet hudbiopsi og hudskrab på hudafdelingen
HC And - Astma. Diagnoseforløb: Astma inde i kroppen, Aminga på hospitalet, lungefunktionsundersøgelser (udvidet), behandling, astma-ambulatoriet, Quiz: Hvad ved du om astma?
HC And - allergi. Undersøgelser og behandling på allergiambulatoriet: Hvad er allerg?i, allergi over for dyr med pels, allergi over for mad, børneeksem, pollenallergi og høfeber, allergi for støv og skimmelsvamp, priktest, lungefunktionsundersøgelse, adrenalin-pen.

HC And - Hudafdelingen

 

I denne app kan I se to af de undersøgelser der foregår på Hudafdelingen.

Luna og Leo skal til hver sin undersøgelse. Test jeres nye viden og farvelæg en tegning sidst i de to historier.


Indhold: Hudbiopsi, hudskrab

App Store: HC And - Hudafdelingen
Google Play: HC And - Hudafdelingen

HC And - Astma

 

I denne app kan I se et diagnoseforløb om astma. Følg Aminga i hendes forundersøgelser og behandling for astma på hospitalet. Test jeres nye viden og farvelæg en tegning sidst i de enkelte historier.


Indhold: Astma inde i kroppen, Aminga på hospitalet, lungefunktionsundersøgelser (udvidet), astmabehandling, astma-ambulatoriet, Quiz: Hvad ved du om astma?

App Store: HC And - Astma
Google Play: HC And - Astma

HC And - Allergi

 

I denne app kan I se og høre om hvad man kan blive undersøgt og behandlet for på allergiambulatoriet. Hetti får lavet en priktest. Hettis lillebror Jonathan har børneeksem. Andreas har allergi overfor mælk og mad med mælk i.


Indhold: Hvad er allergi?, allergi over for dyr med pels, allergi over for mad, børneeksem, pollenallergi og høfeber, allergi for støv og skimmelsvamp, priktest, lungefunktionsundersøgelse, adrenalin-pen.

App Store: HC And  Allergi
Google Play: HC And - Allergi
HC And - Høretab. Diagnoseforløb som indeholder: Hvad er høretab?, høreprøve, øreaftryk, Klara får sine høreapparater, hjemme med høreapparater
HC And - Diabetes, type 1. Diagnoseforløb: Nico på hospitalet, insulin inde i kroppen, blodsukkermåling med fingerprikker og sensor, behandling med insulinpen og insulinpumpe, hjemme igen, diabetesambulatoriet, pak Nicos taske, diabetesquiz
HC And - Nyresygdom. Diagnoseforløb: Hvordan virker nyrerne?, renografiundersøgelse, Thunes hæmodialyse, Tottes p-dialyse, hjemme, Thune besøger Intensivafdelingen, Thune skal have en ny nyre.

HC And - Høretab

 

I denne app kan I se et diagnoseforløb med generelle undersøgelser og behandling af høretab, som de hyppigst forløber på en høreklinik. Mød Klara som har været på hospitalet, fordi hendes mor og far opdagede, at Klara ikke kunne høre alt hvad de sagde. Test jeres nye viden og farvelæg en tegning sidst i de to historier.


Indhold: Hvad er høretab?, høreprøve, øreaftryk, Klara får sine høreapparater, hjemme med høreapparater

App Store: HC And - Høretab
Google Play: HC And - Høretab

HC And - Diabetes, type 1

 

I denne app kan I se et diagnoseforløb om diabetes, type 1. Følg Nicos diabetesbehandling på hospitalet. Kom med helt ned på celleplan og se hvad der sker, når bugspytkirtlen laver insulin. Test jeres nye viden og farvelæg en tegning sidst i de enkelte historier.


Indhold: Nico på hospitalet, insulin inde i kroppen, blodsukkermåling med fingerprikker og sensor, behandling med insulinpen og insulinpumpe, hjemme igen, diabetesambulatoriet, pak Nicos taske, diabetesquiz

App Store: HC And - Diabetes, type 1
Google Play: HC And - Diabetes, type 1

HC And - Nyresygdom

 

I denne app kan I se og høre om Totte og Thune som begge er i dialysebehandling. Historierne omhandler generelle forløb om hvad der skal ske på hospitalet hvis man skal have undersøgt sine nyrer, i dialysebehandling eller have en ny nyre.


Indhold: Hvordan virker nyrerne?, renografiundersøgelse, Thunes hæmodialyse, Tottes p-dialyse, hjemme, Thune besøger Intensivafdelingen, Thune skal have en ny nyre.

App Store: HC And - Nyresygdom
Google Play: HC And - Nyresygdom
HC And - Kræft. Diagnoseforløb om Annikas leukæmi, Antons hjernetumor, dagligdagen på hospitalet, bedøvelse, CVK, form- og net-maske, strålebehandling, kemobehandling, hjemme med kræft, kræft-ambulatoriet
HC And - Når mor eller far har kræft. Indhold: kemobehandling, Netmaske og CT-scanning, strålebehandling, hjemme med kræft.
HC And - Spil indeholder puslespil, vendespil og farvelæg tegninger

HC And - Kræft

 

I denne app kan man høre om behandlingsforløbene af to kræftformer, som er de hyppigste hos børn i HC Ands målgruppe. Annika har fået leukæmi og Anton en kræftsvulst i hjernen. Her bliver formidlet forundersøgelser, behandling og diagnoserne bliver forklaret. Formidlingen vil også kunne bruges til børn med andre kræftdiagnoser.


Indhold: Annikas leukæmi, Antons hjernetumor, dagligdagen på hospitalet, bedøvelse, CVK, form- og net-maske, strålebehandling, kemobehandling, hjemme med kræft, kræft-ambulatoriet, klædud-spil.

App Store: HC And - Kræft
Google Play: HC And - Kræft

HC And - Når mor eller far har kræft

 

I denne app introducerer HC And os for Annabel og André, som begge er pårørende til en kræftsyg forælder. Historierne omhandler generelle forløb, om hvad der skal ske med deres forældre, når de er til behandling på hospitalet.


Indhold: Annabels mors kræft, Andrés fars kræft, kemobehandling, Netmaske og CT-scanning, strålebehandling, hjemme med kræft, Quiz: Hvad ved du om kræft?

App Store: HC And - Når mor eller far har kræft
Google Play: HC And - Når mor eller far har kræft

HC And - Spil

 

I denne app kan I spille vendespil med begreber fra hospitalsverdenen, samle puslespil og farvelægge tegninger fra HC Ands hospitalsunivers.


Indhold: 2 vendespil, 4 puslespil i to sværhedsgrader, 22 tegninger til at farvelægge.

App Store: HC And - Spil
Google Play: HC And - Spil
HC And - Epilepsi. Indhold: Neurologisk undersøgelse, EEG med søvn, EEG uden søvn, Langtids-EEG, MR-scanning, Behandling, Hjemme med epilepsi, Epilepsi-ambulatoriet, Quiz "Hvad ved du om epilepsi?"

HC And - Epilepsi

 

I denne app kan I høre om epilepsi og at det er hjernen der styrer alle vores bevægelser. Hvis man har epilepsi, går der nogle gange kludder i beskederne fra hjernen og det kan få kroppen til at lave mærkelige bevægelser. Pelle og Puella har epilepsi. Følg deres forundersøgelser på hospitalet. Bliv klogere på epilepsianfald, behandling og dagligdagen med epilepsi.


Indhold: Neurologisk undersøgelse, EEG med søvn, EEG uden søvn, Langtids-EEG, MR-scanning, Behandling, Hjemme med epilepsi, Epilepsi-ambulatoriet, Quiz "Hvad ved du om epilepsi?"

App Store: HC And - Epilepsi
Google Play: HC And - Epilepsi
Hr Stamcelle og kroppen. Indhold: Urinvejene, Mad til energi (fordøjelsessystemet), Hud, hår og negle, Knogler, led og muskler, Sanserne, Åndedrættet, Celler og immunforsvaret, Kredsløbet, Hjernen og nervesystemet, Hvad kroppen har brug for.

Hr Stamcelle og kroppen

 

I denne app kan man høre og lære om kroppen af Hr. Stamcelle, som giver svar på næsten alt. Det nysgerrige cellebarn stiller mange gode spørgsmål undervejs. Appen er et godt redskab i relation til sygdom og behandling i sundhedssektoren, når behovet for information om kroppen begynder at blive kompliceret og specifik. Informationen varieres med ”Puslespil” vha. ”drag-and-drop” og man kan teste sin viden i små quizzer. Vælge om du vil følge en pige- eller drengekrop. 


Indhold: Urinvejene, Mad til energi (fordøjelsessystemet), Hud, hår og negle, Knogler, led og muskler, Sanserne, Åndedrættet, Celler og immunforsvaret, Kredsløbet, Hjernen og nervesystemet, Hvad kroppen har brug for.

App Store: Hr Stamcelle og kroppen
Google Play: Hr Stamcelle og kroppen