HC And storyboards er udviklet i tværfagligt samarbejde mellem projektgruppen 10:30 og afdelinger på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense Universitetshospital.
Indholdet er afstemt med kliniske retningslinjer og godkendt af de respektive afdelinger samt afdelingsledelsen på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital.
Idé og produktion:
10:30 Visuel Kommunikation
Speak:
Maja Sode Bach-Lauritsen
Peter Sode Bach-Lauritsen
Milan Qunu Bach-Lauritsen Manghezi
Thomas Sode
Rebecca Bach-Lauritsen
HC And er udviklet til børn i alderen 3-7 år med det formål at oplyse og skabe leg, læring og tryghed rundt om et behandlings- eller indlæggelsesforløb på hospitalet.
Informationen er udviklet som små animerede historier, der afspejler virkeligheden i børnehøjde og appellerer til børnene gennem leg med tablets/smartphones.
Nogle af historierne afsluttes med 4-5 spørgsmål. De kan være en hjælp til at vende situationen til en dialog med barnet og sikre emner er forstået. Barnet kan måske endda fortælle,hvad der skal ske i en undersøgelse. Man kan vælge at få læst spørgsmålene op ved at trykke på dem. Dertil kan man farvelægge tegninger, med et motiv fra den aktuelle historie.
"Jeg har et 6 årigt barn til psykologisk undersøgelse. Hun er lidt genert. Hun har prøvet mange ting på hospitalet. Derfor beder jeg hende vise mig på HC And, hvordan en blodprøve foregår. Hun bliver sej, når hun fortæller …og så starter min undersøgelse.
Børnene identificerer sig tydeligt med figurerne og kan dermed på nemmere måde italesætte deres tanker og følelser om det, de skal gennemgå. Det ukendte bliver således mindre farligt".
"HC And er et fantastisk redskab. Det mest optimale er, når jeg har tid til at sidde sammen med barnet og se HC And på tablet inde på stuen. Her kan mor og far lytte med, der er ingen forstyrrelser, og man kan tale sammen undervejs. Hvis jeg ikke har så meget tid, viser jeg dem, hvilke afsnit, de skal se, og så kommer jeg tilbage bagefter og taler med dem om det. Børn forstår meget bedre, når der kommer billeder på, og jo bedre, de forstår hvad der skal ske, jo bedre kan de mestre det".
Mette Thelborg, sygeplejerske
"Min oplevelse er, at jeg ved samtale med de yngste børn ofte har vanskeligt ved at forberede dem tilstrækkeligt på, hvad der skal ske ved kommende procedurer.
HC And er i den sammenhæng et konkret redskab til at sikre, at børnene har en god forståelse for, hvad der skal ske. Specielt historierne om blodprøve og bedøvelse anvender jeg ofte".
Anders Linnemann,
læge
HC And har mange venner, ambassadører og ikke mindst samarbejdspartnere, som udbreder kendskabet til hans hospitalsunivers. Det sker bl.a. ved børne- og familiearrangementer, i undervisning og ved events, så børn i hele landet får glæde og gavn af HC And.
Via Børneulykkesfondens hjemmeside, kan man rekvirere postkort og klistermærker m.v.
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes